Yarin da bugun olacak

Wednesday 12 March 2008

Hayatimiz durmadan birseylerden sikayet etmekle, yapmak istediklerimizi ertelemekle geciyor, neden elimizde olanlarla mutlu olamiyoruz? Hep daha farklisini istememiz yetmiyormus gibi bir de herseyin daha da fazlasinda gozumuz…

Icindeyken olaylari farketmiyoruz ama soyle bir disardan baktigimizda gorulen o ki hep birseyleri degistirme, farkli seyler elde etme çabasindayiz. Anlamasi kolay degil.

Saciniz duz mu, keske kivircik olsaydi, kivircik mi keske bu kadar degil de biraz dalgali olsaydi. Çalisiyor musunuz, hergun hergun ayni seyi yapmaktansa keske biraz evde oturabilseydiniz, neleri verirdiniz sabahin o ilk saatlerinden sicacik yataginizdan cikmamak icin. Evde mi oturuyorsunuz ahh keske calisabilseydiniz, yeni insanlarla tanisabilseydiniz. Ailenizle mi yasiyorsunuz, bir eve çikabilseydiniz hayatiniz nasil da farkli olurdu, arkadaslariniz sik sik sizi ziyaret ederdi, ev isi hic zor gelmezdi. Ailenizden uzak misiniz, keske onlarla oturup bir kahve icebilseydiniz, eve geldiginizde yemek hazir, masada herkes sizi bekliyor olsaydi. Cok iyi bir isiniz var ama yemiyor degil mi, iyi bir iliski, iyi bir ev, iyi bir ortam daha fazlasini istiyorsunuz.
Kim bilir daha neler neler isterdiniz… Bunlarla kafanizi siz yorarken bakmissiniz ki zaman gecip gitmis, hayatiniz bir bakima ertelenmis.

Birseylerin pesinden kosma telasiyla bulundugumuz ortamin, elimizdekilerin kiymetini hep gozardi ediyoruz, ancak ki kaybetme riski olursa anliyoruz. Huzunlu bir film izleyip, bir daha ona boyle davranmayacagim, mutlu olalim diye elimden geleni yapacagim diye yatmadan once kesin karar verip sabah uyandiginizda bir bakiyorsunuz ki herseyi unutmussunuz.
Cok yakin bir arkadasiniz kansere yakalanmis, omru cok kisa haberi geliyor, kahroluyorsunuz, tamam artik hersey hayatimda farkli olacak, herkese iyi davranacagim, yapmak istediklerimi ertelemeyecegim, mutlu olacagim, gunu yasayacagim gibi kesin kararlar aliyorsunuz. Cok geçmeden 1 hafta sonra yine hayatiniz ayni duzene girmistir bile, en fazlasi belki bir hayat sigortasi yaptirmissinizdir.

Maalesef hep herseyi bugun degil yarin yaparim diyerek erteleyecegiz, daha fazlasini isteyip bunun icin savasip gunu yasamayi unutacagiz. Belki de hatirladigimizda cok gec olacak …
Yarinin da bugun olacagini unutacagiz…

0 comments: