Awake - Film

Friday 21 March 2008


"Awake"

Yonetmen: Joby Harold
Oyuncular: Jessica Alba, Hayden Christensen, Terrence Howard and Lena Olin.
Sure: 84 minutes

Awake, korkunç bir tibbi problem olan ameliyat sirasinda uyanik kalma uzerine kurulu bir gerilim filmi. "Anesthetic awareness" dedikleri, çok nadir rastlanan ama çok tehlikeli olan, her sene 700 kiside 1 kisinin basina gelen; hastanin anestezi alip tamamen hareketsiz kalmasina ragmen, uyanik olmasi, etrafinda olup bitenlerden haberi olmasi.

Filmin anlattigi hikaye su sekilde; basarili ve çok zengin bir is adami Clayton (Hayden Christensen), annesinin asistani olan Sam (Jessica Alba) ile olan iliskisini annesine anlatmaya korkar. Tam anlatmaya karar vermisken , kalbinde onemli bir problemin oldugunu ve uzun sure yasayamayacagini ogrenir ve bir an once kalp nakli ameliyati olmasi gerektigini anlar.

En iyi arkadasi ve doktor olan Jack (Terrence Howard)’in ameliyati yapmasina karar verir. Ameliyata girdikten sonra, bayilmadigini, uyanik kaldigini anladiginda sok olur, fakat hiç bir yerini kipirdatamaz, tamamen paralize olmustur. Bir yandan acilarla ugrasirken bir yandan, doktorlarinin ve etrafindakilerin konusmalarini anlamaya calisir ve duyduklarina inanamaz…Bundan sonra buyuk bir çikmazin içinde bulur kendini…

Açikçasi film, bekledigimden daha iyi çikti, sonunu basindan tahmin edemiyorsunuz, kurgusu basarili. Yalniz dikkat, film ameliyata girecek ya da girme ihtimali olan biri icin uygun degil, kesinlikle izlenmemeli.

0 comments: