Iliskiler Çikmazi

Tuesday 11 March 2008

Ne kadar zorlugundan bahsetsek de hayatimizin ana unsurlarindan birisi iliskilerimiz. En zoru ve karmasik olani karsi cins ile olan zitliklarla dolu iliskilerimiz.

Bir kadin ve erkegin iliskisinin baslamasi an meselesi iken bitmesi bazen aylar surebiliyor. Baslangiçta iki taraf da birbirinin bilmedigi yanlari kesfedip bunu ilginç bulurken sonlarda artik iki taraf da bu kesfedilen yanlarin sanki kendilerini igneledigini hissediyor. Baslangiçta belki çekinmeler olsa da zamanla bunlar asiliyor ve iliski gunde birçok kez yapilan telefon gorusmeleri, olur olmaz mesajlar, anlamsiz gelse de hergun bulusma istegi ile susleniyor. Ardindan arkadaslara tanistirma fasillari, kim ne dedi, begendiler mi muhabbetleriyle gelisiyor olaylar. Evet baktiniz ki hayatinizda biri var ve bir ay da bir yil da surebilir iliskiniz.

Aman ne guzel hersey derken eger kadin artik iliskiden eskisi kadar zevk aldigini dusunmuyorsa, bir sure daha dayanir biraz zaman tanir iliskiye, “O kadar bana gore degil ama beni gulduruyor” ya da “Pek tipim degil ama yakisiyoruz birbirimize” gibi telkinmelerle biraz daha devam eder iliski. Bakti ki baskasi ile yeni bir iliski ihtimali var ya da artik anladi ki olmuyor bu kisiyle, alir erkegi karsina cesurca sebepleri anlatir, olmayan yanlarini ama ona deger verdigini arkadasliginin onemli oldugunu tek tek siralar. Iyi kotu en azindan kafasindakini aciklar.

Gelelim erkege, eger erkek ise iliskiden cekilmeye karar veren, kafasinda baska gelismeler olan iliskinin bitme sahneleri cok farklidir. Erkeklerin çogu problemleri konusmadan cozmeyi tercih edip karsisindakini cikmaza suruklediklerini farketmezler. Bitirmeye mi karar verdi, zaten her zaman daha çok telefona sarilan taraf olarak aramalari azaltmaya ya da hic aramamaya karar verir. Arada kadin onu arayip “Ne oldu neden aramiyorsun?” deyice de “Hep ben mi arayacagim” diyerek konuyu kestirip atar. Konusup da canini mi sikacak, bir soyleyip bin mi duyacak yok efendim ne gerek var deyip sessiz kalmayi tercih eder. Kadinin çabalari bir muddet daha devam eder ve anlar ki karsi taraf artik iliskiden mutlu degil. Ama bunu anlaya kadar neler cektigini bir o bilir bir allah. “Acaba baskasi mi var, neden beni istemiyor, acaba basina birsey mi geldi de beni aramadi…?” gibi akla gelebilecek tum sorularla yer bitirir kendini…

Her iki durumda da sonuçta iliski bitmistir ama hangisinin hangi taraf icin daha saglikli oldugu tartisilir. Eger bu soylediklerimi yasamadiginiz bir iliskiniz olduysa gerçek bir birliktelik yasamissiniz ve belki de asik olmussunuz demektir, eger ki su anda boyle bir iliski icerisindeysiniz aman kolay bulunur cinsten degil sakin kacirmayin…

0 comments: