The Orphanage (El Orfanato) - Film

Monday 24 March 2008


“The Orphanage” (El Orfanato)

Çok uzun zamandir bu kadar iyi bir gerilim filmi izlememistim. Gerilim filmi yapmak için illa ki kan ve yaratiklarla dolu sahnelerin olmasi gerekmedigini gosteren bu filmin Ispanyol yapimi olmasi ve Ispanya’da geçmesi gizemini daha da arttiriyor sanki.

Yetimhanenin bahçesinde oynayan çoçuklarin sahnesi ile baslayan film, çocuklardan biri olan Laura (Belen Rueda)’nin evlat edinilmesi ve yetimhane'den ayrilmasi ile devam eder. Yillar sonra Laura yetimhaneye geri doner fakat bu kez esi (Cayo) ve oglu Simon (Princep) ile birlikte, evi onarip, ozurlu çocuklarin kalabilecegi bir eve donusturmek amaciyla.

Kisa bir sure sonra Simon hayali arkadaslari ile konusumaya baslar ve evde yalniz olmadiklarini anlar. Evde Laura’nin da anlam vermedigi olaylarin gelismeye baslar. Sosyal guvenlikten yasli bir kadin eve garip bir ziyaret yapar ve ardindan evin açilis gununde Simon ortadan kaybolur. Polisin hiç bir iz bulamamasi uzerine Laura bir mediumdan yardim alarak oglunu yilmadan aramaya devam ederken kendini esrarengiz olaylarin içinde bulur.

Suprizler ve gerilim sahneleri ile dolu olan filmin seslendirmesine ve Belen Rueda basarili oyunculuguna da tesekkur etmek gerekli. Izlenmenizi ciddi anlamda tavsiye ederim.

0 comments: