Çeliskinin boylesi !

Friday 7 March 2008

Bu sabah gazete okuyanlar gormustur. Bir koy ilkogretim okulunda 55 yasindaki evli uç cocugu olan bir ogretmenin kiz ogrencilere taciz ettigi iddasi var.

Çok sayida ogrenci ve velinin sikayeti soz konusu iken ve veliler ogrencileri okula yollamaya korkarken, ogretmen gorevine devam ediyor. Bos yere degil ya bu sikayetler, ogretmen de “Suçum varsa cezasini çekerim” diyor, suçsuzum da demiyor, suçsuz olsa inkar eder. Bu kadar çalkantinin içince, veliler isyandayken ogretmenin gorevine ara vermek en dogrusu degil mi? Ama maalesef Ilçe Milli Egitim Muduru bekleme asamasinda, henuz mudahale edemiyor bu kadar hassas bir konuda.

Bara gidip içkisine ilaç konulup tecavuze ugrayan genç kiz polise gidip sikayette bulunuyor, supheliler yakalaniyor ifadeleri alinip serbest birakiliyor, bekleme asamasindalar. Burada da daha siki bir mudahale yapilaz miydi ? Bekleyelim daha bir kaç kisiyi de rahatsiz etsinler belki ondan sonra.

Nerede mudahale daha kuvvetli ve baskin olarak çikiyor karsimiza, kadinbudu koftesinin isminin dayanilmazliginda. Bu kadar onemli haberlerin içinde, bir de ne goruyorsunuz turunun en guzel orneklerinden “Samanyolu TV” nin hazirladigi programda asçi Kadinbudu koftenin ismini tahrik edici buldugundan yeni isim takmis, bununla da yetinmeyip dilberdudagina da laf etmis. Yani pes dogrusu bunca yil bunlarin isimleri benimsenmis, kulturun simgesi olmus, belli bir sebeple bu yemekler bu adlari almis, hepsinin arkasinda bir hikayesi olmus, sen gel de bunlari tahrik edici bulup isimlerini degistir.

Zaten saçinin telinin erkegi tahrik edecegi mantigi ile basini orten kadinlardan olusmus bir grubun hazirladigi programdan baska ne beklersin? Maalesef her zaman bu mantikla erkegin bir adim gerisinde kalacaklar.

Sirf buna inat hemen bu aksam Kadinbudu kofte yapip hep birlikte yiyelim de icimizin yaglari erisin…

0 comments: