27 Dresses - Film

Friday 28 March 2008


Evliligin çeliskileri, dugun kiyafetleri, gerçek ask, kirik kalpler ... ozellikleri kadinlarin ilgisini çekebilecek ne ararsaniz var bu filmde.

Guzel, zeki ve eglenceli olan Jane (Katherine Heigl), iddiali, simarik, tek derdi erkeklerin kredi kartlari ve eglence olan kiz kardesi Tess (Malin Akerman)’in golgesinde hisseder kendini. Her zaman tum arkadaslarinin evlilik organizasyonunu yapan ama bir turlu kendisi evlenemeyen Jane'nin, kiz kardesinin dugunu için ayni seyi yapmasi gerektiginde dunyasi kararir. Çunku Tess, hayatinin tek aski olan patronu George (Edward Burns)’u kendisinden çalmis ve evlenmeye kandirmistir.

Gardrobu 27 arkadasinin dugununde giydigi 27 ayri elbise ile dolu olan Jane, duzenledigi evliliklerden birinde gazeteci Kevin Doyle (James Marsden) ile karsilasir. Dugunlerle ilgili yazi yazan Kevin için Jane bulunmaz bir hint kumasidir dolayisi ile onun guvenine kazanmasi hikayeleri eksiksiz ogrenmesi ve haliyle yalan soylemesi gerekir. Olaylar gelisir, Jane bir yandan kardesinin evliligini istemeden bozarken bir yandan da gazetecinin yalanlarina inanir, birbirlerinden etkilenirler, derken yalanlar ortaya çikar, Kevin’in Jane’in kalbini yeniden kazanmasi gerekir gibi tamamen beklendik klasik olaylar zinciri.

Ama izlemesi zevkli, bu tarz eglenceli filmleri izlemegi sevenler, dugunlere merakli olanlar Katherine Heigl’i sevenler için ideal bir Pazar sinemasi…

0 comments: