Nasil terkedildiginizin Facebook'ta Ilani

Monday 10 March 2008

Ayriligin getirdigi acilar, iliskilerin artik sanal aleme tasinmasiyla daha da kuvvetlendiler.

Bir dusunun, sizce herseyin yolunda gittigi bir iliski icindesiniz, yalniz karsinizdakini kaybetme korkunuz var ama simdilik idare ediyorsunuz. Bir de baktiniz ki Facebook’ta karsiniza cikan haberler, size bu konuda ipuçlari vermeye baslamis. Sevgilinizin arkadaslari ona yolladiklari mesajlarda “ Hadi biraz cesaret, bu aksam icin iyi sanslar…”gibi seyler diyorlar, tam da bulusacaginiz aksam. O zaman anladiniz ki o aksamdan itibaren yalniz biri olabilirsiniz. Bulusma gerçeklesti ve beklediginiz basiniza geldi, sevgiliniz, sizin eski sevgiliniz olarak masadan kalkti. Cok da sarsilmadiniz belki, bir kaç parça giysiniz onda kaldi, “Bir ara ugrar alirim” dediniz. Ama aslinda belki daha zoru bundan sonra baslayacak.

Ayriliklar artik kapilar arkasinda gerçeklesmiyor, hemen ayni gece Facebook’ta siz de o da Single statusune dustunuz ve bunun haberleri bir anda herkese yayildi. Bunu silmeniz mumkun degil, sistem boyle, sadece kara haber degil tum haberler bu alemde tez yayiliyor. O ve onun tum arkadaslari da sizin terkedilen oldugunuzu biliyor, bilmeyenin de ipuclarini takip ederek bunu cikarmasi zor degil. Ardindan onun tum arkadaslarin mesajlari sizin de kapinizi caliyor “Tebrikler, dogru olani yaptin, ileriye bak…” gibi. Neyse bunlara da dayanabildiniz bundan sonra ortam biraz durulur diye umit ettiniz.

Fakat tum bunlarin moralinizi bozdugu yetmiyormus gibi biraz daha zaman gectikten sonra bir de bakmissiniz ki eski sevgiliniz, bir guzel yazmis profiline “2008, yeni yil, yeni bir is, yeni bir ortam, yeni biri….” Iste bu bardagi tasiran son damla oldu, onu hayatinizdan cikarmaya calisirken sanki o ruyalariniza eskisinden daha cok giriyor. Kesin karar verdiniz ve sonunda onu arkadas listenizden cikardiniz. “Ohh be dunya varmis” dediniz… artik arkadas degildiniz ve onunla ilgili haberler sizi yormaya baslamisti. Tabi bu kadarla da bitmeyebilir, baskalarinin yazilarindan, mesajlarindan belki yine arada birseyler goreceksiniz ama bu sizi bu kadar da rahatsiz etmeyecek, çok zor oldu ama artik iliskiyi kafanizda bitirdiniz.

Belki de eskilerin isi daha kolaydi, zor giden bir iliskiyi iclerinde halleder, bittiginde de bir sureligine denize yakin bir yere gider, ya da sehir degistirir o kisiyi bir daha hayatlarinda gormezlerdi. Biz bunu istesek de artik yapamayiz hersey elimizin altinda, bazen isteyerek bazen de istemeden eskiler birden onunuze cikiveriyor…

0 comments: