Kotu bir 1 Nisan sakasi

Tuesday 1 April 2008

Bugun 1 Nisan olunca bunun uzerine birseyler yazmak geldi içimden. Basinizdan geçen ve sizin de digerlerinin basindan geçmesine sebep oldugunuz bir yigin 1 Nisan sakasi olmustur. Bir de bunu dinleyin…

Simdi bir gun onceden 1 Nisan’i planladiniz, esinize agir bir saka yapmak istiyorsunuz, hatta dayanamayip bunu gece 12’den sonra yani 1 Nisan’in ilk saatlerinde yapmaya karar verdiniz. Yanyana koyun koyuna iken esinize birden “Artik eskisi gibi hissetmiyorum, bilmiyorum ama içimde sanki birseyler azaldi” dediniz, tabi tamamen saka amaçli. Esinizin inanan ve bozulan suratini gordukçe ne kadar da iyi dusundum diyerekten kendinizle gurur duyuyorsunuz. O kadar uzulen ve 1 Nisan aklinin ucuna bile gelmeyen esinize biraz çektirdikten sonra, “1 Nisaaaaaan” diye neseyle bagiriyorsunuz. Neyse olay tatliya baglaninca, misil misil uyuyorsunuz.

Bu durumda çok kirilan ve bozulan esiniz tum gece uyumuyor, ne yapsam, ne etsem diye kendini yiyor, sonunda dahiyane bir fikir buluyor ve sinsice yataktan çikip o aksam Loto oyunlarinin kazanan numaralarini buluyor ve bir Loto kagidina isliyor, sonra o da guzel uykusuna daliyor.

Sabah uyaniyorsunuz, her zaman oldugu gibi biraz televizyon karsisinda zaman geçirirken, esiniz sizden cebindeki Loto kagidini getirmenizi, sonuclara bakacagini soyluyor. Siz de ahh keske çiksa diye içinizden geçirip alip goturuyorsunuz kagidi ona. O da tum oyunculuk hunerleri ile numaralar bakarken tum rakamlari bildigini, milyonlar kazandiginizi soylemeye calisiyor size. Siz inanmiyorsunuz ona hemen kagidi aliyorsunuz elinize bakmak için, o da ne evet kazanmissiniz. Milyonlarca euro kazanmissiniz, inanamiyorsunuz, o anda sizden mutlusu yok, hemen planlar yapiyorsunuz gelecege dair, kime soylesek kime soylemesek cinsinden art niyetiniz de yok degil.

Tabi biraz zaman geçince akliniza geliyor “Nerde bunun asil kagidi, kaybetmedin isallah, nerde soyle hemen gidip getireyim” demeye basliyorsunuz. Bu durum 10 dakika suruyor, bu sure içinde tum hayaller gozunuzun onunden geçiyor, isi birakacaksiniz, ev alacaksiniz soyle de boyle… Derken artik sizi boyle gormeye dayanamayan esiniz “1 Nisaaaan sakasi” diyor size. Duymamazliktan gelip hala orijinal kagit nerde diye sormaya devam diyorsunuz bir sure. Sonra bakiyorsunuz ki esiniz ciddi olay bir sakadan ibaret, yikiliyor, kahroluyorsunuz...Dusunun ne hisserderdiniz???

Bu kadar agir bir saka olmaz demeyin, benim basima geldi umarim sizin gelmez. Aman yazimin amaci size tiyo vermek degildi, sakin yanlis anlamayin ve olacaklardan beni sorumlu tutmayin…

0 comments: